מתכון פלוב גזר
ל 4-5 מנות
4 כוסות אורז, לשטוף ולהשרות מעט במים עם מעט מלח בישול
להרתיח 4-5 כוסות מים בסיר
לבשל את האורז במים הרותחים עד שעולות בועות, לסנן,
בצלחת נפרדת, עבור הבֵּנְקָר : לקחת 4 כפות אורז, להוסיף ביצה, מעט שמן וכפית מים, לערבב ולפזר על תחתית הסיר.
6-7 גזרים, לחתוך לרצועות ולטגן בסיר נפרד עם בצל, מלח, פלפל, כורכום ומעט קנמון.
בסיר האורז, מעל הבֵּנְקָר המיועד להוסיף את האורז המסונן ולצרף לפינה אחת של האורז את רצועות הגזר. בפינה שנייה, נפרדת, להוסיף חופניים צימוקים ללא גרעינים שטופים, עם מעט מלח, פלפל וקינמון.
להוסיף כוס וחצי מים מעל האורז, מעט שמן, לשים על פתיליה בגבה בינוני, לכסות בקָלָפּוּשֶה