הרב אפרים בצלאל נולד בשנת 1979 לרב רפאל בצלאל שליט"א ולרבנית לאה בצלאל ז"ל.
הוא נשוי לפייגי ולהם שתי בנות, לאה ואילה אסתר.
הרב אפרים נולד בירושלים וגדל בשכונות סנהדריה ושמואל הנביא. כילד התפלל בבית הכנסת "ישועה ורחמים" שבבית ישראל ועד היום הוא זוכר את הגבאים מלוא אבא גול ומנשה יונה. זכורים לו במיוחד חג שמחת תורה והמגדל הגבוה של ספרי התורה שהיה מוקם לשמחת לב כל הילדים, פורים עם קריאת המגילה והרעשנים, והושענא רבא. וגם את ישר יזדי בעל הקול הערב, שהיה קורא בתורה בבית הכנסת למעלה. חגים אלה היו בדרך כלל התכנסות של כל אנשי העדה שגם אם גרו רחוק, טרחו ובאו ברגל לחגים לבית הכנסת.
גם כשעברו לקריית משה המשיך לבוא כמה פעמים בשנה לבית הכנסת.
עוד זיכרון אחד ברור יש לו מילדותו, חרוטי הסוכר המקושטים המצויצים בחוטים צבעוניים וניירות מוזהבים שהייתה מכינה לחתונות סבתו אסתר. חרוט מעין זה מעשה ידיה של אסתר בצלאל נמצא עד היום במוזיאון ישראל בירושלים.
בשירותו הצבאי היה מורה חייל ואח"כ למד בכולל פוניבייז' של הליטאים בבני ברק. לצד חינוכו הליטאי הקפיד לשמור על המסורת האפגנית. בהמשך דרכו עסק בחינוך. עבד כמנהל פנימייה בבני ברק, היה מורה בבתי ספר ומאוחר יותר למד בישיבת המדרש הספרדי בירושלים של הרב שלמה קצין, שם מכשירים להוראה, שחיטה, מילה ורבנות. בשנת 2006 קיבל סמיכה לרבנות ולשחיטה.
בשנת 2001 הוזמן הרב אפרים להונג קונג, עיר בה מסתופפים מאות יהודים, שם הוצע לו לנהל בית ספר יהודי אורתודוקסי המונה כ- 50 תלמידים. בבית ספר ממ"ד נוסף לימד לימודים תורניים. לאור הצלחתו בעבודתו בהונג קונג, הוזמן בשנת 2007 הרב ע"י אנשי עסקים יהודים וע"י הרב שלמה קצין מהמדרש הספרדי להקים ולנהל את הקהילה הספרדית של המדרש הספרדי בשנחאי .
בסין, מציין הרב, יש חוקים נגד דת, אך מעלימים עין מפעילות דתית וגם מאוד אוהבים יהודים ואת ישראל כל עוד אין יוצאים נגד המשטר ואין מיסיונריות. ידיעה זו אפשרה לו לפעול ללא הפרעה ולקיים מרחב חיים דתי לקהילה היהודית במקום.
בשנחאי ראה הרב את צרכי הקהילה ואת חשיבות הפעילות התורנית ולמעשה החל לבנות את אורח החיים היהודי הספרדי בשנחאי. הוא דאג להביא שוחטים, להקים בית מטבחיים לבהמות גסות ולעופות, וכמובן גם בית כנסת, שעורי תורה ,מסעדה, סנדיי סקול, לימוד טעמי המקרא, והכול ברוח ישראל סבא כמסורת אבות אבותינו מכול גלויות יהודי המזרח וספרד המעטירה.
בשנת 2009, עת כבר עבד בקהילה בשנחאי, נישא לפייגי אותה הכיר בארץ, ולמחרת נישואיו נסע בחזרה לשנחאי – לשבת חתן.
פייגי בצלאל מנהלת את הקולינריה של הקהילה ומפקחת על מסעדה כשרה השייכת לבית הכנסת