חומרים
3 כוסות אורז
1 בצל גדול או 2 בינוניים
1/2 כוס שמן או 150 מרגרינה
4 גזרים גדולים פרוסים לג'וליין
חופן צימוקים שחורים
6 נתחי עוף או 1 ק"ג שווארמה הודו חתוך לקוביות גדולות
או
בשר צלעות חתוך לקוביות גדולות
אבקת מרק עוף
פלפל
מלח
ההכנה
מחממים מעט את השמן, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את נתחי העוף והתבלינים וממשיכים לבשל עד שהעוף מוכן. מוציאים את נתחי העוף לקערה ומכסים בינתיים.
שלב זה של הוצאת הבשר מתאים גם לבשר הודו או בקר.
מוסיפים לסיר עם הבצל את הגזר החתוך והצימוקים, כל אחד בצד אחר של הסיר בלי לערבב.
מבשלים עד שהגזר בשל למחצה.
עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש.
כחצי שעה לפני הארוחה מוסיפים את האורז לסיר שטוף ומסונן כמובן ומשטחים בלי לערבב.
אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים רצוי חמים עד שיכסו את האורז כחצי ס"מ מעל.
מבשלים כמה דקות באש גבוהה, כשהמים נספגים מנמיכים את האש, מכסים ועל מכסה הסיר מניחים מגבת לספיגת האדים.
כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים את נתחי העוף לסיר.
ההגשה
מוציאים את נתחי העוף ומניחים בינתיים על צלחת בצד, מעבירים את האורז לצלחת הגשה יפה בזהירות בלי לגעת בגזר, עליו מניחים את הגזר, אם כולם אוהבים צימוקים מפזרים אותם מעל, ואם לא שמים אותם בצד הצלחת, ומעל לכל את נתחי העוף.